În politică înfrângerile sunt, câteodată, mai valoroase decât victoriile, iar victoriile pot fi calea către înfrângeri dramatice

111

Ion Mocioalcă a demisionat din PSD, pentru a se alătura PRO România condusă de Victor Ponta

 

Ion Mocioalcă A DEMISIONAT din PSD! În ce partid s-a înscris

 

Ion Mocioalca a demisionat din PSD

 

Mocioalcă și Spânu au plecat din PSD! „La PRO România regăsesc valorile pe care le-am susținut și le susțin în continuare!”

 

Statutul PSD îl propulsează la şefia partidului pe consilierul judeţean Ioan Crina, fostul viceprimar al Reşiţei, președintele executiv al social-democraților cărășeni.

 

Ion Mocioalcă pune tunurile pe Liviu Dragnea după ce a demisionat din PSD: ‘Partidul este confiscat în momentul de faţă’

 

Ion Mocioalcă: Plecarea mea din PSD este şi un gest de solidaritate cu Paul Stănescu şi Adrian Ţuţuianu

 

Ion Mocioalcă pune tunurile pe Liviu Dragnea după ce a demisionat din PSD: ‘Partidul este confiscat în momentul de faţă’

 

 

mocioalca_02222100

 

Dragi prieteni,

 

 

Acum trei zile s-au împlinit 24 de ani de când am intrat în Partidul Social Democrat. O perioadă lungă de timp. În plan politic, în toată această perioadă, am avut parte de suișuri și coborâșuri, de realizări și eșecuri. În plan personal am avut șansa să cunosc oameni admirabili și să leg multe prietenii.

Au trecut 24 de ani și am rămas loial valorilor în care am crezut și în care cred cu tărie. Am intrat în PSD pentru că am crezut că locul României este alături de Europa și SUA, că românii au dreptul la o viață decentă, la un sistem de educație care să le dea tinerilor șansa succesului în lumea globală, la un sistem de sănătate performant, la străzi și autostrăzi care să conecteze România de economiile occidentale.

În toți acești ani am fost martorul unor evoluții remarcabile, evoluții care nu ar fi fost posibile fără lideri remarcabili, lideri capabili, cu nimic mai prejos față de elita politică occidentală, lideri de care am fost mândru chiar și atunci când deciziile lor răneau orgolii. Am avut parte de lideri capabili să confrunte realitățile politice interne și internaționale cu înțelepciune și eleganță, scoțându-ne din izolare când a fost cazul, cu demnitate, făcându-ne mândri că suntem parte a unei echipe.

Am fost împreună când Guvernul României a încheiat negocierile de aderare la Uniunea Europeană, când România a devenit parte a NATO, când am luptat cu deciziile nedrepte de tăieri de salarii și pensii. Am fost împreună când am câștigat alegeri și când am pierdut.
Cei care mă cunosc mai bine știu că eu vin din Caraș Sverin, din Banatul Montan. Nu din Oltenia, nu din Muntenia, nu din Moldova. Vin dintr-o regiune istorică în care de 24 de ani, de când sunt foarte implicat în politică, au existat confruntări politice și electorale adevărate. Colegii din Ardeal pot înțelege exact la ce mă refer.

Am reușit să câștig serii întregi de alegeri în ultimii … ani și numai bănățenii și ardelenii din PSD pot înțelege exact ce efort au presupus aceste victorii. Ele, însă, au făcut ca organizația județeană PSD Caraș Severin să fie acum una puternică. Am reușit din toate înfrângerile și din toate victoriile să înțeleg bine ce înseamnă politica internă din România. Pentru că toate cele întâmplate le-am trăit personal.

Este dezamăgitor, însă, ca acum, după toată această istorie comună, să constat că nu mai există niciun fel de respect pentru toate aceste eforturi. Mai ales din partea unor persoane care nu au fost alături de noi atunci când treceam prin cele mai cumplite momente. Este nedrept și umilitor ca eu, asemenea unor alți colegi ai mei din PSD, să așteptăm fiecare CEX al partidului întrebându-ne dacă acela va fi momentul în care vom fi puși în discuție și judecați de persoane care în marea lor majoritate nu au trăit în acest partid niciodată momentele de care am avut noi parte.

Aceasta stare de fapt o consider umilitoare și intolerabilă! Dar în politică înfrângerile sunt, câteodată, mai valoroase decât victoriile, iar victoriile pot fi calea către înfrângeri dramatice.

După 24 de ani de politică activă, de valori susținute, de victorii și înfrângeri, în și pentru Partidul Social Democrat, am decis astăzi să mă despart de drumul pe care partidul a luat-o. Numai în cel mai crunt sistem, totalitarismul comunist din epoca lui Stalin, se spunea că deviaționistul este acela care merge înainte atunci când partidul o ia la dreapta. Eu prefer să mențin același drum pe care l-am urmat de 24 de ani alături de PSD. Numai că astăzi PSD merge pe alt drum. Eu vreau să merg în continuare într-un partid social democrat european, pro-american, preocupat de agenda românilor și nu de răfuieli politice și de agende personale.

Le sugerez tuturor celor care se vor supăra de acest gest politic, să nu caute explicații în ocultele statului paralel, în false dosare, în vanități rănite sau în lupte politice trecute sau prezente. Să caute explicații în viitor, în ceea ce se construiește astăzi în PSD și pe lângă PSD. Să se gândească bine la experiența altora care s-au crezut nemuritori și s-au jucat iresponsabil cu puterea, ajungând în final victimele propriei lor puteri.
Sunt mai mult decât convins că majoritatea zdrobitoare a colegilor mei îmi împărtășesc opiniile și valorile. Poate nu au încă determinarea și curajul unui gest în acest sens. Sunt foarte convins că viitorul foarte apropiat ne va aduce într-un fel sau altul din nou împreună.

Având în vedere toate cele de mai sus, precum și multe altele, mi-am depus demisia din PSD și adeziunea la grupul parlamentar în care regăsesc valorile pe care le-am susținut și le susțin în continuare. La PRO România.
Voi fi în politică și voi face politică așa cum știți că s-a întâmplat în ultimii 24 de ani și voi încerca la fel de mult să nu dezamăgesc.

Şi asta pentru că deşi este nevoie de putere interioară să rezişti şi să insişti, uneori este nevoie de multă putere interioară să ştii când să renunţi. Să auzim de bine!

 

 

Al dumneavoastră,
Ion Mocioalcă, deputat.

 

 

 

333

Patru deputați au anunțat că părăsesc PSD și se înscriu în partidul lui Ponta, Pro România / Coaliția pierde majoritatea în Camera Deputaților

 

 

Sorin Simescu: „Venirea deputatului Mocioalcă la Pro România, un real câștig pentru noi!”

 

 

Ion Mocioalcă: „Eu am plecat de la putere în opoziţie şi nu invers”

 

 

Mocioalcă arată a doua față a lui Dragnea! „Foarte mulți politicieni își doresc amnistia și grațierea, deși nu spun acest lucru!”

 

 

Adrian Năstase îl dinamitează pe Liviu Dragnea. PSD la un pas să piardă puterea. 

 

Pro România este singura alternativă viabilă la PSDragnea si PNLOrban

 

Proiecte sunt, dar ele nu inseamna asfalt pe drum!

 

Prin plecarea mea şi a colegilor mei, PSD este puţin şubrezit şi vă asigur că şi alţi parlamentari, dar şi primari ori simpli membri vor proceda în mod asemănător. Celor care mă acuză, le spun doar atât: este pentru prima dată când se întâmplă ca un preşedinte de organizaţie judeţeană să nu fie demis, ci să plece de bunăvoie din partid. Apoi, eu am plecat de la putere în opoziţie şi nu invers

 

 

222

 

„Nu uita niciodată că pielea se încreţeşte, părul încărunţeşte, iar zilele se transformă în ani… dar ce e mai important se conservă; forţa şi determinarea ta nu au vârstă. Spiritul tău este cel care îndepărtează pânzele de păianjen. Dincolo de orice punct de sosire e unul de plecare. Dincolo de orice reuşită e o altă încercare. Cât timp trăieşti, simte-te viu. Dacă ţi-e dor de ce făceai înainte, fă-o din nou. Nu te pierde printre fotografii îngălbenite de timp… mergi mai departe atunci când toţi se aşteaptă să renunţi. Nu lăsa să se tocească tăria pe care o ai în tine. Fă astfel ca în loc de milă să impui respect. Când nu mai poti să alergi, ia-o la trap. Când nu poţi nici asta, ia-o la pas. Când nu poţi să mergi, ia bastonul. Însă nu te opri niciodată.”

###

 

 

Recomandari lectura :

 

 

Poze BOMBĂ cu Dragnea, în zona locuinței sale

 

Chiar în ziua în care Coaliţia a pierdut majoritatea în Camera Deputatilor, UDMR a cerut autonomie teritorială pentru judeţele în care există o minoritate maghiară semnificativă. Social-democrații sunt obligați la negocieri, pentru că fără UDMR nu au majoritate.

 

A TRECUT ȘI DRAGNEA PRIN UȘA SECRETĂ?

 

 

Mesajul comisarului Corina Crețu cu prilejul pregătirii preluării Președinției Consiliului UE de către România

 

 

 

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Politic, Uncategorized și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s