Corina Crețu, comisar european și candidat PRO România la alegerile europene: Votul din 26 mai este pentru viitorul generațiilor următoare

IMCC

Istoria se scrie si la Caransebes

 

Corina Cretu : „Am participat astăzi, la Caransebeș, cu mare bucurie sufletească, la un eveniment înălțător: Sfânta Liturghie cu ocazia Hramului Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” – eveniment care a adus împreună, prin credință, comunitatea locală.”

 

 

Corina Creţu: „Votul din 26 mai este pentru generaţiile următoare!”

 

 

„Cred că este important pentru noi, în zilele rămase până la alegeri, să vorbim despre importanţa acestui vot, care nu este numai despre noi, europarlamentarii, cei de la Bruxelles, ci este pentru viitorul generaţiilor care vin. Este pentru prima dată când vor fi alegeri în care punem în balanţă rezultatele apartenenţei noastre la Uniunea Europeană”, a afirmat Corina Creţu.

 

Comisar European la Caransebeș

 

Comisarul european Corina Crețu – vizită în Caraș-Severin

În cadrul „Zilelor Credinței și Culturii în Episcopia Caransebeșului”, astazi – duminica, 5.05.2019, la săvârșirea Sfintei Liturghii, oficiată în Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”, la invitația Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a participat si Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu!

La orele 16:30, la sediul Pro România din Caransebeș a avut loc o Conferinta de presă susținută de secretarul general al Pro România, domnul Ion Mocioalcă – în calitate de gazdă, domnul deputat Ion Spânu și doamna comisar european pentru politică regională, Corina Crețu.

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu a fost primită cu multă căldură și entuziasm de către enoriași, membri și simpatizanții #ProRomânia!

Zilele credinței și culturii în Episcopia Caransebeșului

Și în acest an în Duminica Tomii la Catedrala Episcopală din Caransebeș a fost o aleasă sărbătoare deoarece a doua duminică după Paști reprezintă pentru credincioșii caransebeșeni o zi de mare bucurie duhovnicească. În această zi Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” își sărbătorește hramul principal. Cu acest prilej, au participat astăzi la hram 14 ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, dar și autorități centrale, județene și un număr foarte mare de credincioși, printre care mulți copii și tineri. ( … )

Părintele Mitropolit le-a transmis credincioșilor prezenți la hramul Catedralei că „mă bucur când frățiile voastre pășiți pragul bisericii și doriți sărbătoare de sărbătoare să vă întâlniți cu Hristos Cel înviat. De aceea trebuie spus tuturor să îndrăznească să se apropie de Hristos căci El încă este disponibil să ne arate rănile din mâinile, picioarele și coasta Sa”.

 

 

Din soborul de ierarhi au făcut parte: ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, PS Ignatie, Episcopul Hușilor, PS Lucian, Episcopul Caransebeșului, PS Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, PS Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, PS Antonie, Episcop de Bălți, PS Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, PS Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, PS Galation, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, PS Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, PS Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei și locțiitor al Episcopiei Daciei Felix, PS Paisie Lugojanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei și PS Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

Tematica „Zilelor Credinței și Culturii în Episcopia Caransebeșului” este strâns legată anul acesta de proclamarea în Patriarhia Română a anului 2019 ca An omagial al satului românesc și Anul comemorativ al Patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești.

 

 

 

 

Mai mult, Episcopia Caransebeșului aniversează în acest an un sfert de veac de la reînființarea din anul 1994, după ce în urmă cu șapte decenii a fost desființată abuziv de regimul comunist în anul 1949, drept pentru care este abordată și tema locală, „Episcopia Caransebeșului – răstignire și înviere: 70 de ani de la desființare și 25 de ani de la reînființare”.

 

Toate aceste motivații sunt însuflețite și de aniversarea unui secol de la instaurarea administrației românești în Banat în lunile iulie-august 1919.

 

59660707_2323115444416059_5032235021184794624_o59713127_1046386742227735_2728879369266135040_n

Miniștrii Dezvoltării, Transporturilor și Agriculturii îi mint pe cărășeni cu nerușinare! Credibilitatea Guvernului PSD merge vertiginos spre zero!

 

În Caraș-Severin se putea face mult mai mult cu bani europeni! Există un potențial turistic enorm în regiune, dar infrastructura e foarte slabă!

Potrivit comisarului european, în Caraș-Severin ar fi putut ajunge sume cu adevărat importante, numai că pentru asta ar fi trebuit scrise și depuse proiecte.

Proiecte mari și foarte mari, deoarece axe de finanțare sunt destule. „Și în Caransebeș, și în județ s-au făcut câteva proiecte pe fonduri europene, dar se puteau face mai multe. Primul proiect major și singurul pe care l-am senmnat în mandatul meu a fost fazarea proiectului de apă și canalizare, am alocat 57 de milioane de euro pentru extinderea rețelei de apă și canalizare de care vor beneficia 200.000 de cetățeni ai județului. E o investiție importantă. Există un potențial turistic enorm în regiune, Clisura Dunării, Băile Herculane, dar infrastructura e foarte slabă. Nu au fost depuse proiecte pentru această parte a țării. Guvernul să facă abstracție că suntem în campanie electorală și am putea lua Programul Operațional Regional să vedem unde sunt blocajele, pentru că 80 la sută din bani nu s-au cheltuit, avem rată de absorbție de doar 21 la sută!”, a mai declarat Corina Creţu

Comisarul european Corina Crețu a căutat în zadar asfaltul care l-a impresionat pe ministrul Cuc!

 

 

„Cred că Guvernul şi autorităţile naţionale trebuie să se gândească clar care sunt obstacolele în absorbţia fondurilor europene (…) Eu aştept răspuns de la Guvernul României, în ce mod vor să procedăm în continuare cu cele 300 milioane euro care sunt parcaţi pentru spitalele regionale. Noi avem această prevedere, adică eu, ca şi comisar european, sunt obligată să răspund oricărei scrisori ce vine de la un ministru, în 30 de zile. Alături de colegii mei vom propune să facem lucrurile şi invers, adică şi miniştri să fie obligaţi să răspundă comisarilor europeni. Din păcate, nimeni nu a prevăzut că ar putea apărea şi astfel de cazuri, în care ajungi să te rogi de miniştri să îţi răspundă cum vor să facă mai departe şi să nu primeşti niciun răspuns”, a precizat Corina Creţu.

 

Comisarul european a mai precizat şi că este în favoarea referendumului organizat pe 26 mai şi speră ca oamenii să se prezinte la urne.

 

„Sper ca oamenii să fie prezenţi în număr cât mai mare la vot şi să îşi dea seama că nu este un vot ca oricare altul, ci unul care priveşte viaţa noastră, a tuturor”, a subliniat Corina Creţu.

 

 

Corina Crețu dă cu tunul în Guvern: ‘Cum procedăm cu cele 300 milioane euro care sunt parcaţi pentru spitalele regionale?’

 

 

 

Corina Creţu: „Nu concep drumul României decât în Uniunea Europeană“

 

 

De ce votăm PRO România – PRO Europa

 

Corina Crețu, comisar european și candidat PRO România la alegerile europene: Votul din 26 mai este pentru viitorul generațiilor următoare

 

Alături de Victor Ponta și Corina Crețu, vă invităm să luptăm împreună pentru un viitor european al României.


Fii PRO pe 26 mai! 🇷🇴🇪🇺

 

 

 

 

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s